Només fan falta unes crispetes, un alçador, asseure's a les butaques del teatre... i esperar que comenci la funció. S'hi representa una de les llegendes catalanes més populars, la de Sant Jordi. Aquesta, però, és una versió contemporània amb guió original. Els protagonistes no varien: una princesa, un cavaller i un drac. ADRIÀ MONDARAY, actor "Sant Jordi és un personatge molt icònic de la cultura catalana i de fet universal. En aquest cas és també transportar-ho a un llenguatge molt més dinàmic." LLUNA PINDADO, actriu "Una responsabilitat ser la princesa de la llegenda de Sant Jordi. Sempre és un repte fer una cosa que pugui agradar tant als pares com als nens, sobretot als nens perquè són molt directes." Tot i que la base de la llegenda es manté, l'obra presenta variacions en el guió amb un to humorístic per sorprendre grans i petits. Malgrat l'estrena ha coincidit amb Setmana Santa i això no ha afavorit l'assistència de públic, els qui hi van anar, van poder ser-ne partícips. Fa més de 22 anys que aquesta obra es representa al Guasch Teatre i és que quan es va estrenar, va tenir tant d'èxit que cada abril des de llavors se'n fa una nova versió. JOAN GUASCH, director del Guasch Teatre "Hem intentat no fer-la, però al final diem, si la demanen, s'haurà de tornar a fer". I és que es tracta d'un teatre de caire familiar que al llarg dels anys ha fidelitzat aquest sector de la població. "Hem vingut no cada mes, però gairebé. Li agrada molt a ell, ho fan molt senzill, molt per nens." "L'ambient és familiar, és petit i les obres estan ben adaptades per als nens." En acabar l'obra, els quatre protagonistes baixen de l'escenari per acomiadar els menuts. Alguns, fins i tot, s'hi fotografien.

L’obra respecta la base de la coneguda llegenda de Sant Jordi, tot i que presenta variacions per fer-la més actual. A més, manté un to còmic per atraure-hi tant adults com infants. L’estrena ha coincidit amb el cap de setmana de Setmana Santa i això no ha afavorit pas l’assistència de públic. Tot i així, els que hi han anat han pogut gaudir de la representació i, fins i tot, participar-hi.

Fa més de 22 anys que el Guasch Teatre representa aquesta obra musical. Segons explica el director del teatre, Joan Guasch, ho fan perquè el públic els ho demana. “Hem intentat no fer-la, però si la demanen, s’haurà de tornar a fer”, detalla Guasch. La premissa que es marquen des de la direcció és que cada any l’obra canviï i es modernitzi per continuar atraient el públic.

‘Sant Jordi i el Drac’ es representarà al Guasch Teatre fins al darrer cap de setmana d’abril, el dia 26. Dissabte es fan tres representacions (12.30 h, 17 h i 19 h), mentre que diumenge, se’n fan dues (12.30 h i 17 h).