Tocades les cinc, el Jesús del Gran Poder iniciava el pas per travessar els carrers del Raval durant més de dues hores. Les emocions i les primeres saetes van arribar tan bon punt va sortir de l'església. Molts dels devots són veterans del culte i ja saben com guardar-se un bon lloc. JOSÉ MARIA DOMÍNGUEZ "Para coger un buen sitio a la hora que he llegado yo, a las 3 y 10 he llegado yo y ya estaba ocupada toda la primera fila." JUANA RABADÁN "Mientras que Dios me alumbre y mis pies me sirvan, estaré." A dos quarts de vuit, era el torn de Nostra Senyora de les Angústies, un dels passos més complicats de la ciutat. ROSARIO MONTORO "Porque tiene mucho mérito ver salir a la Virgen de las Angustias de rodillas." No només això, un cop al carrer cal col·locar la creu i la corona abans de continuar el pas fins al pla de la Catedral. Aquí, les càmeres a punt esperaven per immortalitzar el moment. CARMINA HERRÁEZ "He venido siempre que puedo, y la verdad lo vivo con estas imágenes que se te ponen los pelos de punta." Centenars de persones estaven a l'aguait per poder veure el ball de trobada entre les imatges de Jesucrist i la Mare de Déu. Després de l'emotiva trobada cadascuna de les processons ha tornat al punt de sortida pels carrers del centre. Un cop allà, toca esperar fins la Setmana Santa de l'any vinent.

La Germandat de Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança feia ahir els darrers retocs dels passos que avui han recorregut durant hores els carrers de Ciutat Vella. Enguany han estrenat nous faldons, amb motiu del 50è aniversari de la confraria. Les dues imatges han anat engalanades, com sempre, amb lliris i clavells: 1.580 per a la Mare de Déu i 1.800 per a Jesús.

El pas del Jesús del Gran Poder ha sortit de l’església de Sant Agustí passades les 17 h. La plaça del davant estava plena de fidels que esperaven, alguns des de feia més de dues hores, per veure’l. L’emoció s’ha desfermat quan la imatge de Jesús portant la creu ha creuat la porta de l’església i ha començat la processó.

Mentre al carrer de l’Hospital alguns ja dedicaven les primeres mostres de passió en forma de “saeta” al Jesús del Gran Poder, la Maria Santíssima de l’Esperança ha seguit les passes del seu fill. Ha sortit de l’església darrere seu, com sempre, tots dos sobre les espatlles dels portants coordinats pels crits des de fora del majordom. Entre un i altre pas, nombrosos membres de la confraria vestits de natzarens. I a banda i banda dels carrers, milers de devots gaudint del moment amb tanta emoció que a algun fins i tot li queien les llàgrimes.

La processó ha seguit l’itinerari habitual pel carrer de l’Hospital, la Rambla i el carrer de Santa Anna, on als dos passos que venien de Sant Agustí s’ha sumat el Crist de la Bona Mort que surt a les 19 h de la Parròquia de Santa Anna. Un darrere l’altre, acompanyats de moltíssims fidels, han baixat pel Portal de l’Àngel i la plaça Nova fins arribar a l’avinguda de la Catedral, on les tres figures s’han trobat un any més amb la de Nostra Senyora de les Angústies, que havia sortit a dos quarts de vuit del vespre de l’església de Sant Jaume, al Gòtic. L’han feta esperar, perquè la processó que ve del Raval ha de ser la primera a entrar a plaça i enguany no ho ha fet fins les nou de la nit.

L’arrencada de la processó de Nostra Senyora de les Angústies és el moment més difícil per als membres d’aquesta altra germandat, perquè el pas no passa per la porta i l’han de treure agenollats. Un cop al carrer de Ferran, s’aixequen sense que la imatge perdi massa estabilitat.

A partir d’aquí, la processó de les Angústies arriba a la plaça Nova directament des de la plaça de Sant Jaume pel carrer del Bisbe. Després de participar en la tradicional cerimònia en què el Jesús del Gran Poder i la Maria Santíssima de l’Esperança s’encaren davant de la Catedral i s’apropen com si es fessin un petó, Nostra Senyora de les Angústies torna cap a la seva església pels carrers de Boters i la Portaferrissa fins a la Rambla, per on baixa de nou al carrer de Ferran.

La trobada dels quatre passos davant de la Catedral és el moment més emotiu de les processons de Setmana Santa de Ciutat Vella. No només per la concentració de confraries i públic que s’hi produeix, sinó també pels gestos de salutació entre el Jesús del Gran Poder i la Maria Santíssima de l’Esperança, que requereixen la màxima precisió per part dels portants perquè les imatges s’apropin al màxim però sense arribar a xocar.

Després de l’emotiva trobada a l’avinguda de la Catedral, la processó del Raval torna pels carrers de Boters, el Pi i el pla de la Boqueria cap a la plaça de Sant Agustí, on ja entrada la nit es farà una segona trobada per als membres de la confraria. Aquesta germandat també és l’encarregada de la processó de Diumenge de Rams, la tradicional Burreta, que el cap de setmana passat va obrir el calendari de processons de la Setmana Santa. Avui a Barcelona n’hi ha hagut una vintena.