Més de 500 veus han interpretat aquest dilluns ‘El Messies’ de Händel a L’Auditori de Barcelona. El protagonista d’aquest concert ha estat un cor de cantaires aficionats, i hi han participat també el Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove dels Amics de la Unió i l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí. És el segon any que l’associació Messies Participatiu organitza el recital. L’entitat va néixer el 2018 per assegurar la continuïtat d’aquest esdeveniment a Barcelona, després de la retirada de l’entitat financera que els patrocinava. En total, ja són 25 edicions les que s’han celebrat.

Entre els 17 i els 88 anys

Entre els 450 cantaires amateurs, 141 són sopranos, 141 contralts, 80 baixos i 80 tenors. N’hi ha de totes les edats i professions, i la majoria formen part del món de l’ensenyament, amb un nombre important de professors i catedràtics d’universitat. Els segueixen metges i infermeres. El més gran és un tenor de 88 anys, i la més jove, una contralt de 17. Tots han assajat durant 50 hores, els caps de setmana, amb el director preparador, Alfred Cañamero, i posteriorment amb el director titular, Josep Vila. “‘El Messies’ de Händel és una de les obres cabdals de la literatura musical”, ha afirmat Vila, i el concert “és el punt culminant de moltes setmanes de treball”.

Les veus solistes

En l’apartat de solistes, les veus femenines les componen la soprano Irene Mas i la mezzosoprano Anna Alàs. Entre les veus masculines hi ha Lluís Vilamajó, membre de la Capella Reial de Catalunya, i Elías Benito.