XAVIER ULLED, conservador de la col·lecció "La idea del Museu del Rock sorgeix de la unió de dos esforços, el del Jordi Tardà, que ve de la part de la seva passió pel col·leccionisme, organitzador de la Fira del Disc de Catalunya, que era la més important d'Europa. D'altra banda, tenim la Fundació del Rock, que és qui ha ficat tota aquesta infraestructura i ha fet tot aquest esforç de convertir una col·lecció en un museu. El que s'intenta, amb vocació didàctica, és que la gent s'apropi a la cultura del segle XX, aquesta cultura en què el rock and roll s'emmarca. El tenim dividit en diverses zones. Són sis zones. La primera és Els Orígens del Rock and Roll, que tracta dels anys 50; les dècades del rock and roll, que van del 60, 70, 80, 90 i 2000; i quatre zones específiques que són la sala dels Beatles, la sala dels Rolling Stones, la sala del rock nacional, tant espanyol com català i una sala de exposicions temporals, que ara mateix alberga una exposició sobre Bon Jovi. Tenim, per exemple, un disc que és una peça única d'un projecte de la companyia discogràfica Decca, que es va intentar fer a finals dels 60. Era un disc que tenia per una cara cançons dels Rolling Stones i per l'altra, cançons dels Beatles. El Museu del Rock no només es queda amb aquesta part didàctica de la història del Rock and Roll i de la sala d'exposicions, sinó que a més intenta ser un centre cultural dins de Barcelona i Catalunya. Tenim des de concerts, s'organitzen presentacions de llibres, presentacions de discos, cicles de conferències, cicles de cinema. És una mica per sumar-nos al bullici cultural de la ciutat de Barcelona."

El Museu del Rock  es va constituir a partir de la col·lecció de Jordi Tardà i permet veure unes 600 peces , des de guitarres signades a discos d’or o objectes i documents personals. També es poden escoltar una part dels arxius, al voltant de 5.000 temes.

El centre té sis sales: Orígens del Rock, Sala Dècades, Sala Beatles, Sala Rolling Stones, Sala Rock Nacional i Sala Temporal. També disposa d’una Sala d’Actes polivalent amb aforament per a 200 persones, on es programen concerts i altres activitats.  Al final de la visita, hi ha l’On Stage: una sala amb escenari, equip de llum i so i un públic virtual on els visitants poden sentir-se com a autèntiques estrelles del rock.