betevé, a través del Comitè d’Empresa, ha comunicat el seu suport a TV3 i Catalunya Ràdio en contra de la intervenció dels mitjans públics catalans. També ha mostrat el seu rebuig el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha condemnat la mesura titllant-la “d’atac a la llibertat d’expressió”.

El Consell Professional de TV3 ha defensat en un comunicat que la presa de control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat de Catalunya “és un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d’expressió, d’informació i de premsa, i a la professionalitat dels seus treballadors”. Per la seva part, l’Agència Catalana de Notícies ha assegurat que s’oposarà “amb tota la vehemència possible” a l’intent de posar l’agència pública del país “a disposició d’un missatge distorsionat de la realitat catalana”.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha alertat que, amb l’aplicació de l’article 155, el govern espanyol es reserva “el dret o la possibilitat de substituir, fer cessar o dimitir temporalment qualsevol càrrec de qualsevol instància depenent de la Generalitat“, incloent, per tant, el Parlament i el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans, que és escollit pels parlamentaris.

El diari ‘ARA’ i ‘El Punt Avui’ se sumen al rebuig

El diari ‘ARA’ també ha “rebutjat i condemnat rotundament” la decisió de Rajoy i ha defensat que “TV3 i Catalunya Ràdio han estat durant els últims 30 anys un pilar fonamental de la societat catalana”. En la mateixa línia, el Comitè d’Empresa d”El Punt Avui’ ha defensat que TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies són “models de pluralisme i els seus professionals han donat veu a les diferents sensibilitats abans i durant el procés català” i, com a conseqüència” ha expressat “el seu rebuig més absolut” a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.