Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha qualificat aquesta situació de “cop d’estat” i ha recordat que el PP és la cinquena força a l’Ajuntament. També els ha acusat de voler governar el país “a cop de porra i sense passar per les urnes”. Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC, ha assegurat que el PSC és “còmplice d’aquest cop contra les institucions catalanes” i els ha exigit que abandonin el govern municipal. En la mateixa línia, Xavier Trias, president del Grup Municipal del PDeCAT ha piulat per demanar els comuns que es posicionin respecte al PSC.

Carina Mejías, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, ha aclarit a través de Twitter que el PP no ha suspès ni l’autonomia ni l’autogovern de Catalunya.

I el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, moments abans que s’apliqués el 155, ha manifestat la seva voluntat de “compromís amb Catalunya i els catalans”.

Finalment, Maria José Lecha, presidenta del Grup Municipal de la CUP, ha demanat al govern que la seva resposta “estigui a l’alçada del que es va votar l’1-O”