Ada Colau també ha remarcat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “va fer un pas enrere i no va proclamar la independència”, i que això creava “les bases per a un diàleg entre les institucions”. L’alcaldessa ha assegurat que Puigdemont ha rebut “una resposta autoritària” i ho ha definit com “un cop a la democràcia”.

Colau ha dit que estan “consternats perquè és un dels dies més terribles dels últims 40 anys” i ha definit l’anunci de Rajoy com una involució democràtica”. Malgrat tot, l’alcaldessa ha assegurat  que “el que ha passat és molt greu, però encara és evitable”, i ha reblat que “no és veritat que havíem d’arribar a aquest punt”.

L’alcaldessa no s’ha referit al pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC a la ciutat, però sí que n’ha parlat el tinent d’alcalde, Jaume Asens. A través de Twitter ha dit que la complicitat del PSOE amb el Govern espanyol “posa en risc pactes amb el PSC”. Asens assegura que dimarts vinent s’iniciarà un debat sobre les implicacions que suposa l’aplicació del 155.