De ben segur que la Carmen imaginada per Georges Bizet devia ser semblant a aquesta. La companyia flamenca dirigida per Antonio Andrade i formada per disset artistes, ha posat sobre l'escenari una versió d'aquesta òpera tràgica. Covertida però, a l'estil més andalús, integra també ritmes àrabs, de jazz i salsa. Color als vestuaris de José Galvany i de Victorio i Lucchino, música, dansa i cant componen aquest espectacle. ANTONIO ANDRADE, director musical "Le añadimos toques, cantes y bailes flamencos, para darle más autenticidad a Carmen y a la Sevilla de aquella época." La història d'aquesta mort passional, situada a la Sevilla del segle XIX, es recrea a l'escenari, adaptant els temes clàssics originals als aires més flamencs. 'Mi Carmen flamenca' compta amb la col·laboració d'algunes escoles de ball flamenc locals, com són Tacón y Bordón o l'acadèmica Iñaki Márquez. ÚRSULA MORENO, intèrpret de 'Carmen' "Supone una unión entre dos formas y dos estilos. El andalús, un estilo de baile, y aquí en Barcelona hay un flamenco increible, con una técnica buenísima. Y hay muy buenas escuelas y una buena afición, aunque parezca que no." L'espectacle es va estrenar a la Deutsche Oper de Berlín i ha viatjat a Suïssa, Àustria i, recentment, a Xina. 'Mi Carmen flamenca' es podrà gaudir fins al 5 de juliol.

La història tràgica d’amor i mentides es narra a través de la dansa i del ball, interpretat per la companyia de ball Antonio Andrade. Úrsula Moreno encarna el paper principal de Carmen. Els colors del vestuari, dissenyat per José Galvany i de Victorio i Lucchino, omplen de vida l’escenari, que acull fins a 17 artistes, entre cantants i ballarins.

L’obra adapta els temes clàssics de  l’òpera de Georges Bizet a la música més actual de l’estil flamenc, que és combinat amb les melodies àrabs, de jazz i de salsa.

‘Mi Carmen flamenca’ es va estrenar a la Deutsche Oper de Berlín i ha viatjat per Àustria, Suïssa i Xina. A Espanya, Màlaga i Barcelona són les dues ciutats que han pogut gaudir d’aquest espectacle.