Sense escatimar ornaments i envoltat de familiars, Diego El Cigala, va tornar al Palau de la Música amb una sonora ovació de benvinguda. El retrobament amb el públic del Palau era una mena de "deja vú", ja que el cantaor està de gira presentant 'Vuelve el flamenco', un disc enregistrat en directe al mateix escenari l'any 2011. DIEGO EL CIGALA, cantaor "Tenía muchas ganas de encontrarme otra vez con mis raíces, con lo que me he criado desde pequeño, con una guitarra... Y vaya guitarra!" Aquesta guitarra que tant fascina El Cigala és de Diego del Morao, que en alguns moments també l'il·luminen tots els focus perquè brilli com a solista. La carrera de Diego El Cigala, es va capgirar quan va conèixer Bebo Valdés, amb qui va recórrer món tocant 'Lágrimas negras'. Hi ha un un altre artista, però, que encara l'ha marcat més: Paco de Lucía. "Menos mal que nos queda su música, su último trabajo, 'Canción andaluza', se nos ha ido el más grande, el más gordo de la guitarra." Amb 46 anys i avi, Diego El Cigala, ha escollit la República Dominicana com a residència definitiva. "Allí estoy en la gloria. Calor todo el año, niños cerca del colegio, la playa al lado, la gente muy amable.." La prova de la internacionalitat de Diego El Cigala, i la seva comitiva és la gira que els espera. Aquest estiu 'Vuelve el flamenco' sonarà a Austràlia i Miami.

El Palau de la Música s’ha convertit aquest dijous a la nit en un temple del flamenc. El cantaor madrileny Diego el Cigala hi ha presentat ‘Vuelve el flamenco’, un disc enregistrat en directe al mateix Palau fa tres anys. L’artista ha volgut dedicar el treball al desaparegut Paco de Lucía.

La carrera de Diego el Cigala es va capgirar quan el 2002 va conèixer Bebo Valdés, amb qui va recórrer món tocant ‘Lágrimas negras’. Hi ha un un altre artista, però, que encara l’ha marcat tant o més, Paco de Lucía. “Sort tenim que ens queda la seva música. Se n’ha anat el més gran de la guitarra”, lamenta el cantaor. En aquesta gira El Cigala també està molt ben acompanyat del guitarrista Diego del Morao, que en diversos moments del concert capta tots els focus d’atenció. Després d’una petita gira per l’estat, la parella, juntament amb tota la comitiva que els acompanya, oferiran un seguit de concerts a Austràlia i els Estats Units.

Avi als 46 anys, Diego el Cigala explica que ha escollit la República Dominicana com a residència definitiva després d’obtenir la doble nacionalitat: “Allà em sento com a la glòria. Hi fa bon temps tot l’any, els nens poden anar a l’escola a prop de casa, tenim la platja al davant i la gent és fantàstica.” Una vida ben flamenca.