Com ja és habitual, es preveu que un dels carrers amb més parades de llibres i roses sigui la rambla de Catalunya. Per facilitar-hi la mobilitat, es deixarà pas al mig de cada tram de carrer que en faciliti la sortida i s’ampliaran els espais dels passos de vianants.

Un altre punt neuràlgic de la diada de Sant Jordi serà el passeig de Sant Joan, entre els carrers d’Alí Bei i Casp, on hi haurà els llibres infantils i juvenils, l’autoedició i la diversitat de cultures. També s’hi instal·laran dos escenaris i diverses carpes que completaran l’oferta de les parades amb tallers i activitats lúdiques i culturals pensades per als més petits i per fomentar el coneixement i la interrelació de cultures.

Interculturalitat a la rambla del Raval

El districte de Ciutat Vella també concentrarà bona part de l’activitat de Sant Jordi, amb 755 parades que aquest any s’identificaran amb uns camins de taula elaborats per la cooperativa Impulsem, del Raval. S’hi podran llegir els missatges “Rosa, l’amor s’hi posa” i “Llibre, l’amor hi vibra”. A més, la Fundació Tot Raval ha tornat a organitzar diverses activitats a la rambla del Raval per enfortir la convivència intercultural.

Portes obertes

Durant el dia de Sant Jordi, l’Ajuntament farà jornada de portes obertes de 10 a 20 h, amb rutes guiades a càrrec de personatges històrics i amb activitats infantils. Aquest any, també s’obrirà en el mateix horari al públic el mirador de Maria Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’edifici Novíssim.