Dels sis milions de roses que es vendran per Sant Jordi, un terç sortiran de Mercabarna-flor. La xifra de vendes es manté similar a les dels últims cinc anys. El fet que la diada caigui en diumenge fa que les previsions dels majoristes siguin més conservadores. Tot i això, es confia que les vendes s’allarguin més enllà de Sant Jordi, des de divendres fins dilluns.

Per Sant Jordi, Mercabarna-flor posarà a la venda prop d’un centenar de varietats de roses diferents. Les protagonistes novament seran la freedom, importada de l’Equador i Colòmbia, que suposarà el 67 % de les vendes, i la red naomi, que es produeix a Holanda i Colòmbia i que destaca per tenir uns pètals molt grans i d’un color vermell intens. Entre les novetats destaca la lucky red, originària d’Holanda.

L’autèntica novetat són els embolcalls de les roses. A demanda dels floristes, els majoristes volen fugir de la típica paperina de cel·lofana i oferiran alternatives adaptades al que vol la ciutadania: embolcalls més originals, reciclables i econòmics. Paperines i caixes de cartró, suports de fusta blanca o figures de ferro en forma de drac prendran el relleu a la cel·lofana. Són embolcalls dissenyats i fabricats a Catalunya amb què, segons Mercabarna-flor, es vol donar una imatge de la rosa més moderna i actual.

Les roses es podran trobar a partir de 4 € depenent de la qualitat o presentació. La previsió dels majoristes és que sigui una diada amb molta participació ciutadana perquè, com que cau just després de la Setmana Santa, confien que molts no tornin a marxar fora. També creuen que cada any més els turistes s’afegeixen a la festa i compren roses. El gremi de floristes augura, a més, que les empreses mantindran la tradició de regalar les roses i asseguren que ja tenen comandes per servir tant divendres com dilluns i que això farà que la festa s’allargui quatre dies.