En el joc de pistes barri&llibre hi pot participar tothom, ja sigui de forma individual, amb els amics, o amb la família. De fet, aquest any a cadascun dels 73 barris hi haurà amagat un lot de dos llibres, un llibre per a adults i un altre de literatura infantil o juvenil. “Ens hem volgut sumar a la campanya per fomentar la lectura infantil”, explica Ivette Bundó, productora del barri&llibre. En aquesta edició hi han participat 59 editorials, que han fet arribar a betevé les principals novetats d’aquest Sant Jordi.

Cal ser ràpid i sortir de casa “preparat”

La mecànica de la gimcana és senzilla. A les 11 en punt del matí de Sant Jordi es penjaran al web santjordi.beteve.cat les pistes de cadascun dels 73 lots de llibres amagats. Una vegada encertada es podrà accedir a una segona pista en què s’explicarà on està amagat el premi. “Són pistes històriques”, diu Gabriela Grífol, coordinadora de programes especials de betevé, i han estat triades “intentant buscar curiositats” per entendre millor els barris i els carrers de la ciutat que trepitgem cada dia. I afegeix que cal sortir de casa “preparat”, amb el mòbil, però també amb estris per mesurar per poder descobrir la resposta correcta i l’espai on s’amaga el regal. El seguiment de com evoluciona el joc es farà a Facebook, Twitter i Instagram amb l’etiqueta #stjordibetevé.

El consell principal, però, és “ser ràpid”. “L’any passat, “la majoria de llibres amagats es van trobar durant la primera hora i mitja de joc”, explica Grífol. Els primers participants van trobar el premi abans de la mitja hora de començar a Gràcia i la Trinitat Nova, i només un llibre, el de la Vall d’Hebron, es va quedar per descobrir. En total, l’any passat van participar en el barri&llibre 8.000 usuaris el mateix dia de Sant Jordi i el web va rebre 30.000 consultes.

Coincidint amb aquesta edició del barri&llibre, betevé ha fet 73 punts de llibre, un per cada barri de la ciutat. En total se n’han editat 60.000, que es poden trobar als centres cívics, biblioteques, museus i les principals llibreries de Barcelona.