La Monique té 18 anys i és una de les veus seleccionades per formar part del projecte Cabal musical del Taller de Músics. Rep classes de cant i de posada en escena de manera gratuïta. Monique Makon "Molts joves no tenen l'oportunitat de poder estar en una escola o poder-se formar, perquè val molt car. I que hi hagi un projecte així, dedicat a joves. Sense aquesta oportunitat... ja va molt bé". El projecte l'ha apadrinat la Fundació Agbar a través d'una relació de mecenatge. Mentre que el Taller de Músics rep el finançament per desenvolupar-lo, a canvi l'empresa... Martí Marfà, responsable de Projectes Socials de Taller de Músics "És un seguit d'artistes, molt preparats i amb molt de talent, joves, amb un valor afegit de responsabilitat social corporativa, que poden actuar, animar els seus actes corporatius, les seves activitats d'empresa, les seves iniciatives de comunicació, etc." La col·laboració entre el Taller de Músics i la Fundació Agbar és una de les iniciatives que impulsa la Federació Catalunya Cultura, una entitat que té per objectiu fomentar la cultura del mecenatge a les empreses. Gemma Cendra, presidenta de la Fundació Catalunya Cultura "Perquè la cultura és innovació, és esperit de avantguarda, és capacitat d'internacionalització, és creativitat, és imaginació i, per tant, jo crec que són valors que el sector empresarial també necessita i hauríem de fer que això fos vist de manera molt més àmplia". Una mostra dels beneficis mutus del mecenatge cultural s'ha pogut veure avui en unes jornades en què s'han exposat casos d'èxit com el del Sónar o el festival de teatre Temporada Alta.

La Monique Makon té 18 anys i és una de les veus seleccionades per formar part del projecte Cabal musical del Taller de Músics. Rep classes de cant i de posada en escena de manera gratuïta. Se sent una privilegiada perquè “molts joves no tenen l’oportunitat d’anar a una escola o formar-se, perquè és molt car”. Per aquest motiu la Monique agraeix que existeixen projectes com el de Cabal musical. Una iniciativa que és possible gràcies a l’apadrinament que n’ha fet la Fundació Agbar a través d’una relació de mecenatge. Mentre que el Taller de Músics rep el finançament per desenvolupar-lo, ofereixen actuacions musicals a l’empresa en actes corporatius com a contraprestació.

La col·laboració entre el Taller de Músics i la Fundació Agbar és una de les iniciatives que impulsa la Federació Catalunya Cultura, una entitat que té per objectiu fomentar la cultura del mecenatge a les empreses i així donar solidesa al teixit cultural que, segons la presidenta de la Federació, Gemma Cendra, ha estat en perill per la manca d’inversió pública durant els anys de crisi. Cendra assegura que les empreses hi guanyen molt amb aquesta col·laboració perquè “la cultura és innovació, esperit d’avantguarda, capacitat d’internacionalització, creativitat i imaginació i, per tant, són valors que el sector empresarial també necessita”.

Una mostra dels beneficis mutus del mecenatge cultural s’ha pogut veure aquest dimecres al matí en unes jornades a l’auditori de La Pedrera, en què s’han exposat casos d’èxit com el del Sónar o el festival de teatre Temporada Alta.