La pianista portuguesa Maria Joao Pires, una de les grans de l’instrument, ha actuat a L’Auditori acompanyada de l’Orquestra Mozarteum Salzburg dirigida per Trevor Pinnock. Pires ha fet nombrosos concerts amb aquesta formació, considerada la millor dipositària de la tradició d’interpretació d’aquest genial compositor.

La pianista i l’orquestra han interpretat el ‘Concert per a piano número 3’ de Beethoven, en un programa que incloïa també l’obertura “coriolà”, del mateix compositor, i la simfonia número 41, ‘Júpiter’, de Mozart. El concert forma part del cicle d’Ibercamera i és un dels molts que se suma, al llarg del 2023, a l’Any Alícia de Larrocha, que celebra el centenari del naixement de la gran pianista barcelonina.

Any De Larrocha

Són nombroses les institucions, promotores i artistes que participen en aquesta celebració, amb concerts i activitats per tot el món. A Barcelona s’inscriuen en aquest homenatge, impulsat per l’Associació Alícia de Larrocha i comissariat per la seva filla, Alícia Torra, els concerts al Palau de la Música d’Evgeni Kissin (17 de febrer) i el de Katia i Marielle Labèque (28 de febrer).

L’Any De Larrocha inclou també un acte amb projecció de vídeos el 22 de maig a l’Auditori AXA i una marató de pianistes, el 26 de novembre, a L’Auditori. A finals d’any el Palau Robert acollirà una exposició centrada en l’amistat entre la pianista i la soprano Victòria dels Àngels.

L’Any De Larrocha pretén difondre una de les figures més internacionals que ha donat la música a Catalunya, poc coneguda fora del món de la clàssica.