La Casa Batlló s’ha il·luminat aquest dissabte al vespre amb un màping de l’artista argentina Sofia Crespo. Centenars de persones no s’han perdut la primera sessió, concentrats davant l’edifici del passeig de Gràcia. De fet, la Guàrdia Urbana hi ha tallat el trànsit entre la Gran Via i el carrer d’Aragó. Entre els assistents, hi ha hagut turistes però sobretot molts barcelonins. La projecció es podrà tornar a veure diumenge, 28 de gener, a partir de les 19 h amb una sessió gratuïta cada mitja hora fins a les 22.30 h.

La natura que tant va inspirar Antoni Gaudí també ha estat la font d’inspiració de Crespo amb ‘Structures of Being’, una obra gràfica i audiovisual que ha unit biologia i intel·ligència artificial amb música que ha creat per a l’ocasió Robert M. Thomas.

Reinterpretar les formes naturals de Gaudí

L’espectacle és un viatge a través del microscopi personal de Crespo, amb representacions d’éssers vius “que mai no van existir”, explica. Éssers que desafien la nostra imaginació i semblen venir d’un altre planeta. L’artista agafa formes naturals que Gaudí va incloure a la Casa Batlló i altres obres i les fa interactuar amb imatges escanejades en tres dimensions de la façana.

Crespo assegura que ha estat un projecte “fascinant que uneix art i tecnologia, el llegat cultural de Barcelona i un creador del qual constantment es reinterpreta l’obra”. L’espectacle el patrocina la fira Integrated Systems Europe (ISE) i n’inaugura la quarta edició, que comença el dimarts 30 de gener. El màping també s’emmarca en les activitats per celebrar el 200è aniversari del passeig de Gràcia i en el Festival Llum BCN 2024.