El passeig de Gràcia és un dels carrers més emblemàtics de Barcelona. Aquest any celebra el 200è aniversari i, per commemorar-ho, aquest diumenge els Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia han fet una actuació castellera. L’espectacle ha despertat l’interès de centenars de barcelonins i turistes que passaven pel passeig.

Diada castellera per celebrar el bicentenari

L’epicentre de la jornada ha estat l’eix del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó. Xavier Carbonell, director gerent de la fundació Barcelona Promoció, l’entitat organitzadora de les celebracions pel bicentenari, explica que tant els Castellers de Barcelona com els de la Vila de Gràcia simbolitzen “la trobada del que és el passeig més emblemàtic de Barcelona”, i per això aquesta actuació vol representar “el que va suposar la unificació del passeig de Gràcia amb la Vila de Gràcia“.

Els organitzadors afegeixen que els castellers “són un emblema de Barcelona, estan molt arrelats a la ciutat i volem mostrar-ho al món”. Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet un pilar caminant, 4d7, 4d7 amb agulla, 3d7 i 3pd4. Pel que fa als Castellers de Barcelona, han caigut al primer pilar caminant i després han fet el 3d8, 4d8, 5d7 i 4 pilars de 4.

Altres activitats obertes al públic

El diumenge 2 de juliol, en el marc del festival Grec 2023, tindrà lloc l’actuació de Nathan Paulin, un reconegut equilibrista francès que ha aconseguit una dotzena de rècords mundials. Amb motiu de la celebració, es passejarà per les altures desfiant la gravetat sobre una cinta que creuarà la Gran Via de les Corts Catalanes.