En la roda de premsa, en què han mostrat el seu posicionament comú davant la possible intervenció dels mitjans públics a través de l’article 155, han llegit un manifest conjunt en vuit idiomes en què diversos periodistes com ara Mònica Terribas, Ramon Pellicer o Raquel Sans han defensat, en nom de les tres empreses, la seva tasca com a mitjans públics de Catalunya i han denunciat que la intervenció que pretén dur a terme el Govern és una “ingerència inacceptable” que dinamita els principis fonamentals de la Unió Europea.

Després de la lectura del manifest, els directors de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN, Vicent Sanchís, Saül Gordillo i Marc Colomer, respectivament, han explicat que els treballadors seguiran treballant com ho han fet fins ara i no obeiran ni acataran cap ordre que vingui de qualsevol autoritat nomenada pel Govern espanyol.

Indefensió jurídica

En la roda de premsa, els tres directors dels mitjans públics han posat de manifest que l’article 155 és “genèric” i que “ningú no el té excessivament clar”, ja que seria la primera vegada que s’aplica. En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Marc Colomer, ha dit que han perdut “tota garantia jurídica a l’hora de defensar la independència i integritat dels mitjans públics” i que això “crea una certa indefensió i inseguretat jurídica”. “Poder, poden fer el que els sembli”, ha dit Colomer, que ha remarcat que “qualsevol intent de control i fiscalització que no emani del Parlament i les institucions catalanes deixaria de ser un control democràtic dels òrgans de govern, hi hauria uns altres objectius, que no tindrien res a veure”.

Per això, han anunciat que ja estan estudiant diverses vies legals per recórrer contra la intervenció dels mitjans públics per part del Govern espanyol.