Les assembles de treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio s’han reunit aquest dilluns per rebutjar la intervenció dels mitjans públics catalans prevista dins les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Els treballadors han votat a favor de no acceptar cap nova autoritat imposada per l’Estat. Han recordat que d’acord amb la Llei de la CCMA els òrgans directius dels mitjans públics només els pot nombrar i destituir el Parlament de Catalunya.

Els treballadors de Televisió de Catalunya han fet públic aquest manifest i també han decidit fer visible el seu malestar. S’estan fent samarretes amb el lema “Sense mitjans públics lliures no hi ha democràcia”. A més, han acordat apel·lar a totes les instàncies europees i internacionals en defensa del dret a la informació.

La Federació Europea de Periodistes condemna la intervenció estatal

La Federació Europea de Periodistes, la major organització de periodistes a Europea (que representa prop de 320.000 periodistes de 40 països), condemna la possible intervenció dels mitjans públics catalans a través de l’aplicació de l’article 155. En un comunicat, la federació ha recordat que els mitjans públics estan al servei dels ciutadans i no pas dels governs. Per això han demanat evitar qualsevol interferència governamental en la seva gestió editorial.