Són moltes les facetes de l’artista malagueny  que el visitant ha pogut anar descobrint gràcies a les exposicions, permanent i temporals, del Museu Picasso de Barcelona. Ara se’n sumen quatre més que es podran visitar des del 26 d’octubre i fins al 28 de gener. Quatre mostres que, de nou, relacionen Picasso amb la nostra ciutat i que ho fan des d’angles molt diferents.

Una d’aquestes exposicions, “1917. Picasso a Barcelona”, és un reflex de l’obra pictòrica que l’artista va generar en l’última estada llarga a la ciutat. Era l’any 1917 i de juny a novembre Picasso va alternar el cubisme amb els estils més clàssics i realistes. Una època de la qual la mostra recull la seva obra pictòrica, però també documents dels seus moments d’oci al llarg d’aquells mesos.

“Arthur Cravan. Maintenant?” és una altra de les exposicions noves al Picasso. En aquests cas, la mostra se centra en el personatge de Cravan, poeta i boxejador suís, nebot d’Oscar Wilde i artista polifacètic, que va ser a Barcelona una temporada relacionant-se amb altres artistes, també amb Pablo Ruiz Picasso.

El gust pel gravat a través de tres generacions i  de quatre personalitats artístiques  molt diferents, Picasso, J. Fín, Vilató i Xavier, és el que vol mostrar una altra d’aquestes mostres: “El taller compartit”.

La fotografia també té un espai al Museu Picasso aquesta temporada amb “Lucien Clergue: vint-i-set encontres amb Picasso”, un relat fotogràfic  que el francès Lucien Clergue va fer a Picasso al llarg dels anys compresos entre 1953 i 1971, quan tots dos artistes  vivien al sud de França.

Totes quatre exposicions s’han presentat aquest dimecres i a partir de dimarts 26 d’octubre ja es podran visitar al Museu Picasso fins a finals del mes de gener.