El muntatge s’estrenarà per commemorar els 10 anys de la mort de Bolaño, un dels referents de la literatura hispanoamericana contemporània. ‘Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce’ va ser una obra escrita a dues mans que va suposar el debut literari de Bolaño i també d’A. G. Porta.

Un text contemporani

Fa 30 anys que es va publicar aquesta novel·la en plena època de transició. El text explica la història de dos joves que s’enamoren i emprenen junts una carrera delictiva a Barcelona. Una obra policíaca plena d’assassinats i robatoris. Tant Bolaño com Porta recullen en la peça l’ambient de la Barcelona efervescent, esbojarrada i amb uns joves que s’endinsen en les drogues i l’alcohol. Els autors de la novel·la barregen la cultura pop-rock amb Jim Morrisson com a referent i l’alta cultura amb James Joyce, tots dos presents al títol de l’obra.

Fèlix Pons i Pablo Ley han adaptat el text per representar-lo sobre els escenaris. La història transcorrerà en un únic espai, un pis a tocar de la plaça de Lesseps on conviuen els dos joves protagonistes, representats pels actors Nao Albet i Claudia Benito.