Diversos directors de circ com el Circ Raluy o El Circ Americà, així com associacions i periodistes, han denunciat el que consideren un atac sense precedents. Segons ells, no se’ls ha tingut en compte en les negociacions per elaborar la proposta de llei i remarquen que els animals estan ben tractats.”En el món del circ s’estima els animals, no se’ls maltracta“, ha explicat Carles Raluy.

Per Genís Matabosch, director del Festival Internacional del Circ de Figueres, “els nens de Catalunya tenen els mateixos drets a veure animals que els altres”. La proposta de llei l’han promogut entitats animalistes amb el suport de cinc partits polítics, CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP. Si s’aprova, Catalunya serà la primera comunitat de l’estat que prohibirà aquest tipus de pràctiques.

Els professionals del circ demanen almenys obrir el debat amb tots els treballadors del sector. Critiquen que entitats i partits polítics han presentat la proposta sense consultar-los i de forma unilateral.

Durant la roda de premsa han proposat copiar la normativa francesa o alemanya, més completes que la catalana i que asseguren un bon tractament dels animals a tots els àmbits en què treballen amb els homes, no només del circ. A més, han criticat que el circ pateix un greuge respecte a altres contextos, com les carreres de cavalls o les desfilades de la Guàrdia Urbana.