El menorquí Marco Mezquida pot afirmar amb orgull que, en només 10 anys, ha gravat més de 50 discos, que es diu aviat. Format a l’ESMUC el 2009, el seu domini del piano l’ha convertit en un dels músics joves més prometedors de l’escena del jazz i la música moderna. Assegut davant d’un teclat, ha actuat en 35 països del món amb grans noms com Sílvia Pérez Cruz, Alfonso Vilallonga, Chicuelo o Bill McHenry. Tot això, a més dels seus múltiples projectes personals i, fins i tot, de la seva feina als escenaris, fent la música d’espectacles de Julio Manrique, Sol Picó o T de Teatre.

Premi Ciutat de Barcelona de música

Ara, aquesta carrera encara jove però molt prolífica ha estat guardonada en l’apartat de música dels  Premis Ciutat de Barcelona, i nosaltres l’hem convidat a l’Àrtic, on estem molt a favor dels premis que, com en aquest cas, són ben merescuts…

 

Marco Mezquida, al piano

Amb només sis anys, Marco Mezquida ja estudiava piano. Amb 16, improvisava amb els amics i actuava quatre cops a la setmana als ‘Matins a l’orgue’ que organitzava la Catedral de Maó. Amb 22 anys es llicenciava a l’ESMUC i amb 32 ja té una de les carreres més envejables del jazz i la música moderna a tot l’estat. Amb aquests números, és fins i tot lògic que enguany rebi el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de música, juntament amb Chicuelo, per l’àlbum ‘No hay dos sin tres’.

Una carrera en bona companyia

Chicuelo és un dels noms que han acompanyat Marco Mezquida en una carrera en què ha alternat els projectes en solitari amb d’altres amb noms molt potents. L’estiu passat, amb Sol Picó, va participar en el Festival de Peralada amb l’espectacle ‘Cita a cegues’. Abans, l’havíem vist en companyia de Sílvia Pérez Cruz, amb qui té també una relació professional molt estreta. I a finals del 2019 va presentar ‘Beethoven collage’, en què recordava la figura del genial compositor en el 250è aniversari del seu naixement. I els projectes continuen per a un artista enamorat del que fa i que transmet aquest amor amb cada nota.