Els Lluïsos d’Horta han celebrat aquest dimarts al vespre tres esdeveniments. D’una banda, el 150è aniversari de l’entitat. De l’altra, la Creu de Sant Jordi, que la Generalitat els ha concedit enguany. I, en tercer lloc, la renovació de les instal·lacions, que els ha permès obtenir la llicència d’activitats. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, han encapçalat la comitiva d’autoritats que han assistit a l’acte.

Els socis dels Lluïsos d’Horta han omplert la sala de teatre de l’entitat amb tres bons motius. D’entrada, l’organització arriba enguany als 150 anys d’història amb més de 600 socis. Precisament, el president de l’associació, Miguel Àngel Aguilar ha destacat l’esforç dels socis que han fet possible arribar a aquest aniversari, fins i tot, fent front a les adversitats meteorològiques que en més d’una ocasió van omplir d’aigua les instal·lacions de l’entitat.

També ha tingut un paper destacat en la celebració la Creu de Sant Jordi que han rebut els Lluïsos enguany. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lloat el paper de l’entitat i la cultura popular com a eina de cohesió social i ha afirmat que “Horta no seria Horta si no fos per la tasca que han dut a terme els Lluïsos durant 150 anys”.

“Fa 20 anys hauria sigut impensable que un dia tindríem ascensor” ha destacat el president de l’associació. Precisament, aquesta ha estat una de les renovacions que s’han fet a l’edifici que acull l’entitat hortenca per poder obtenir la llicència d’activitats. Des dels Lluïsos han agraït el suport econòmic que han rebut per part de les administracions però el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha respost que aquestes subvencions no s’han d’agrair perquè és l’obligació del govern de la ciutat donar continuïtat a projectes centenaris com aquest.

Els Lluïsos d’Horta, però, no es conformen amb aquestes fites i ja miren cap a la celebració del segon centenari.