Quinze anys després, Manu Chao tornarà a sonar per la Mercè. És una de les novetats del Barcelona Acció Musical i els concerts de la festa major, però no l'única. El Mercè Música recupera espais i n'estrena de nous. Per exemple, la Fabra i Coats passarà a ser l'escenari central dels concerts, ja que la plaça de Catalunya (que fins l'any passat n'era l'epicentre) es deixarà a les entitats. El festival BAM també es desplaçarà. L'organització ha volgut explorar noves ubicacions per apropar la música a la ciutadania. MARC CAMPILLO, director artístic de Mercè Música: "Aquest any no serem al Fòrum. N'estic encantat, pequè crec que les característiques dels concerts del BAM encaixen més als escenaris de ciutat. Però com a contrapartida tindrem un escenari nou al Moll de la Fusta. Aquest escenari ens permetrà tenir música continuada." L'edició d'enguany continuarà oferint concerts per a tots els públics. Les ofertes familiars es combinaran amb grups emergents i també hi haurà espai per a caps de cartell consolidats, com la Gran Pegatina i Love Of Lesbian.

Entre els noms més destacats hi ha el de Manu Chao, que torna a Barcelona per la Mercè després de 15 anys. Altres caps de cartell consolidats són Love of Lesbian, Oques Grasses i la Gran Pegatina. Tot i això, el BAM i el Mercè Música continuaran oferint propostes per a tots els públics.

Una altra novetat del festival d’enguany serà l’ampliació d’escenaris. La Fabra i Coats pren el relleu com a epicentre a la plaça de Catalunya, alhora que el Moll de la Fusta s’estrena com a emplaçament. Les novetats continuaran les properes edicions; el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha afirmat que el BAM s’haurà de replantejar els propers anys. Per aquest motiu ha afirmat que cal convertir-lo en un projecte de ciutat.