La nova temporada d’exposicions del CaixaForum arrencarà el 4 de novembre amb una exposició d’obres mestres de la pintura provinents del fons del Museu Thyssen-Bornemisza. La llista d’autors que inclou “Un Thyssen mai vist” és llarga, amb artistes com Rembrandt, Rubens, Cézanne, Kandinsky, Hopper i Picasso. La col·laboració amb una altra institució, en aquest cas el British Museum, també portarà fins a Barcelona una mostra ambiciosa, “Els pilars d’Europa”, que explicarà l’edat mitjana (més de 1.000 anys d’història) a través de 260 objectes, bona part dels quals no s’han exhibit mai abans.

La fotografia també tindrà un espai propi per partida doble. D’una banda, amb el treball dels 10 fotògrafs seleccionats per al certamen FotoPres, que arriba a la 20a edició; i, de l’altra, amb les fotografies de Cristina García Rodero, que ens expliquen el paper de les dones a les comunitats rurals d’Anantapur, a l’Índia. Finalment l’encarregat de tancar temporada serà el pare de la pintura metafísica, Giorgio de Chirico, a qui el CaixaForum dedicarà una àmplia retrospectiva a partir del 14 de juliol del 2017. 150 obres d’aquest autor de referència del segle XX provinents dels principals museus que conserven l’obra del pintor italià.

775.000 visitants l’any 2015

L’any passat el CaixaForum Barcelona va acollir més de 2.400 activitats i va rebre la visita de 775.020 persones. En total CaixaForum té set centres culturals repartits per tot l’estat espanyol i l’any vinent n’inaugurarà un altre a Sevilla.