Lluís Homar i la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic desembarquen al Romea amb ‘La discreta enamorada’, de Lope de Vega. El català resideix a Madrid des del 2019, quan va assumir la direcció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. “Molt content amb aquest fenomen de la història universal que és el Segle d’Or”, confessa Homar.

Lope de Vega va escriure aquesta comèdia d’embolics el 1604, just després de la seva coneguda obra ‘El arte nuevo de hacer comedias’. “La vam triar perquè els protagonistes són joves que fan front a les convencions i normes imposades”, explica el director, que amb Montse Díez és l’únic veterà del muntatge.

Fenisa contra les convencions

El personatge central és la Fenisa (Nora Hernández i Ania Hernández compartint paper), enamorada del veí Lucindo (Antonio Hernández Fimia i Felipe Muñoz), però és el seu pare, el capità Bernardo (Lluís Homar) qui demana la mà de la jove a la seva mare (Montse Díez). Fenisa farà ús de tot el seu enginy per aconseguir el seu objectiu. “Lope era un gran coneixedor de l’univers femení, i Fenisa, com altres personatges seus, és la portadora de la màxima llibertat femenina a través de l’amor”, afirma Homar.

Són també intèrprets del muntatge Íñigo Arricibita, Xavi Caudevilla, Montse Díez, Cristina García, Pascual Laborda, Cristina Marin-Miró, Miriam Queba, María Rasco i Marc Servera. En una posada en escena contemporània, és precisament Servera qui signa la banda sonora, interpretada en directe. Està formada majorment per temes originals, tot i que inclou la cançó ‘Vestida de nit’, de Sílvia Pérez Cruz.