Dins el programa de la Festa Major de Nou Barris, l’Ajuntament de Barcelona ofereix la possibilitat de conèixer el patrimoni i els barris del districte des de dalt d’un autobús panoràmic. Es tracta d’una de les sorpreses d’enguany que ha estat finançada pels ingressos de l‘impost turístic i que té la intenció d’atraure veïnat de la resta de Barcelona i descobrir aquests barris, tot i que també està obert al veïnat de Nou Barris.

La ruta es podrà fer dissabte, 20, i diumenge, 21, i té una durada aproximada d’1 hora 30 minuts. El bus panoràmic és gratuït però calia reservar plaça al Centre Cívic Can Verdaguer, a la biblioteca de les Roquetes o a la seu del districte. La iniciativa ha tingut una gran acollida, i el districte de Nou Barris ja ha anunciat que se n’han exhaurit les reserves.

Un recorregut per tot el districte

El bus comença i acaba la ruta al passeig de Verdun, amb sortida a les 10.30 h, 12 h, 16 h i 17.30 h. Recorre, sobretot, la part sud i centre del districte, però també arriba fins a la part baixa de Torre Baró i Ciutat Meridiana. En el trajecte es podran veure, doncs, les masies de Can Verdaguer i Can Valent, la zona de Can Dragó, el passatge de Santa Eulàlia, la zona de Torre Llobeta, la Guineueta, Canyelles i la Prosperitat, l’estàtua de la República i els grans eixos del districte.

El recorregut serà el següent: passeig de Verdun – carrer del Doctor Pi i Molist – plaça del Virrei Amat – avinguda dels Quinze – carrer de Costa i Cuxart – carrer de Desfar –  carrer d’Escòcia – carrer d’Arnau d’Oms – carrer d’en Piferrer –  avinguda de Rio de Janeiro – passeig de Valldaura – passeig d’Andreu Nin –  carrer del Rosselló i Porcel – avinguda Meridiana – passeig de Fabra i Puig – carrer de Vèlia – carrer de la Riera d’Horta – carrer d’Arnau d’Oms – passeig de Fabra i Puig – plaça del Virrei Amat – passeig de Fabra i Puig – passeig de Valldaura – plaça de Karl Marx – carrer d’Antonio Machado – carrer de Federico García Lorca – carrer de Miguel Hernández – carrer de Federico García Lorca – carrer d’Antonio Machado –  carrer d’Artesania – via Favència – carrer d’Aiguablava – avinguda de Vallbona – carrer d’Aiguablava – via Júlia – plaça de la República i passeig de Verdun.