JOSEP MARIA ESPINÀS, escriptor i articulista "No són articles polítics, no són articles literaris, no són articles esportius... són textos com qui viu la vida i va apuntant coses de camps diferents. És unitari per la manera de plantejar, per l'estil, per la manera de ser jo, el que fa l'article."

La presentació del llibre s’ha fet aquest divendres al migdia al restaurant Lázaro, al 146 bis del carrer d’Aribau, un establiment al qual Espinàs acudeix setmanalment i que coneix des de fa dècades gràcies al seu desaparegut cunyat, Néstor Luján. ‘Una vida articulada’ és un volum que s’acosta més a un dietari que a una antologia d’articles, ja que molts d’ells no es publiquen seguint la cronologia amb la qual van ser escrits. De fet, tots van sense títol i sense data, encara que sí s’indica l’any al qual pertanyen.

Des que de forma casual comencés l’any 1976 una columna diària al diari ‘Avui’, l’escriptor barceloní ja ha escrit 11.000 articles sobre temes tan diversos com la climatologia o la literatura. Segons l’editora de la Campana, Isabel Martí, el llibre posa d’una manera molt clara sobre la taula la gran qualitat literària d’Espinàs, el seu bon humor, la seva ironia i tendresa.

Durant la trobada, l’autor de 86 anys ha reconegut irònicament que, en la seva vida, ha comès l’error de fer moltes coses, sempre les que ha volgut, la qual cosa -segons ell- no acostuma a acreditar gaire. A l’acte de presentació s’hi han volgut acostar nombrosos escriptors i articulistes com Albert Sánchez Piñol, Màrius Serra, Salvador Cardús, Joan de Sagarra, Patrícia Gabancho, Xavier Sardà, Carles Porta, Josep Maria Fonalleras, Llàtzer Moix, Víctor Amela, Jordi Puntí, Francesc Marc Àlvaro, Xavier Grasset o Albert Om.