Antonio Liébana és fotògraf de publicitat i natura. Ara ha publicat ‘White’, un llibre que recull aproximadament 200 imatges en què el blanc i la fauna salvatge són els grans protagonistes. A proposta de l’Associació Fotogràfica de Sants ha presentat la publicació a Barcelona.

Fotografia en condicions de fred extrem

Alguns dels escenaris d’aquestes fotografies són l’Antàrtida, Yellowstone o els boscos del nord d’Europa, tot i que també es poden veure imatges de llocs més propers com la serralada Cantàbrica o les muntanyes de la Vall d’Aran. Liébana diu que per treballar en climes tan freds, on es pot arribar als -30 graus, “són molt importants el material i la preparació, però sobretot has d’estar motivat“. Explica que, en moltes ocasions, ha de passar tota una nit a la intempèrie per fotografiar un sol animal.

“No cal fer grans viatges per viure grans moments”

A ‘White’, Liébana ha seleccionat fotografies d’alguns dels moments que més han marcat els darrers anys de la seva trajectòria: “La cua d’una balena que es desplega per submergir-se o un llop que passa a poc més de 20 metres de tu al Parc de Yellowstone. Són moments que sens dubte són més que especials”, afirma. Tot i això insisteix que “no cal fer grans viatges per viure grans moments”. En el seu cas, té una casa a les muntanyes lleoneses i diu que, a pocs metres, ha viscut situacions que “apugen les pulsacions”.

La protecció dels espais naturals

Amb la publicació del llibre, Antonio Liébana també vol incitar a la reflexió: “És una petita reivindicació per la importància de conservar aquests espais naturals”. A més, aquest fotògraf està molt conscienciat de la importància d’eliminar l’ús del plàstic, per això explica que han buscat alternatives, en la mesura del possible, a l’hora de distribuir ‘White’.