Aquest diumenge, 1 de desembre, se celebra el Dia Mundial de la Sida i a casa nostra podem trobar moltes activitats per commemora-ho. El Centre LGTBI vol fer una aproximació general a la situació actual del VIH i la sida amb l’exposició “Gent Positiva: VIH i sida, relats locals d’una història global”, i també una programació amb xerrades, cinema i tallers.

Exposició al Centre LGTBI

L’exposició “Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global” està comissariada per Nancy Garín i Linda Valdés, la mostra fa un viatge als anys 80 i 90 per activar la memòria dels moviments i col·lectius de Barcelona que van ser capaços de generar espais de resistència a la crisi de la sida.

 

Una ruta contra l’estigma

Leopold Estapé ha preparat La Malaltia i l’Estigma, del Càstig Públic al VIH i la Sida. Un recorregut per espais de la ciutat que recorden la manera com s’han abordat malalties que en diferents moments de la història han provocat estigma i discriminació.

Quan i on
Dissabte 14 de desembre a les 17 hores a la plaça de la Universitat.

 

Gais positius, 25 anys

Gais Positius va néixer l’1 de desembre del 1994 amb la finalitat de preservar la confidencialitat, fomentar l’intercanvi d’informació per aclarir i difondre les nocions essencials sobre el VIH i la sida, la seva forma de transmissió i els possibles tractaments.

Quan i on
Dimecres, 27 de novembre del 2019, al Centre LGTBI de Barcelona a les 18 h.

MACBA, Aimar Pérez Galí

A finals del 2015, Aimar Pérez Galí comença una investigació sobre l’impacte que va tenir l’epidèmia de la sida en la comunitat de la dansa en el context espanyol i llatinoamericà. Apropiant-se de la pràctica del Contact Improvisation, iniciada per Steve Paxton, aquesta peça es construeix com un diàleg amb els fantasmes d’aquells que van marxar. The Touching Community és una peça íntima i afectiva sobre la memòria, sobre els ballarins que van deixar de ballar massa aviat; sobre una comunitat que es va construir forta en un moment de gran debilitat, i sobre el tacte i el contacte com a eines de supervivència. Però sobretot és un treball que parla de l’amor, del canvi i de la por.

Quan i on
Dijous 28 de novembre a les 20 h a la capella del MACBA.