Beczala va rebre una clamorosa ovació l’any passat per la seva interpretació a ‘Werther’. La seva companya en el repartiment principal d’‘Un ballo in maschera’ és la soprano nord-americana Keri Alkema i hi destaca també la presència del baríton Carlos Álvarez. La producció és austera, amb un darrer acte fastuós en què brillen especialment els figurins del dissenyador Christian Lacroix.

La coproducció del Theatre du Capitole de Toulouse i el Staatstheatre de Nuremberg que es pot veure al Liceu  està dirigida pel francès Vincent Boussard, procliu a posades en escena minimalistes, que concentren l’atenció en els cantants.  Tot el muntatge és força fosc, però brilla en l’acte final, el del ball de màscares en què en Riccardo, el protagonista, serà assassinat.

El director musical és l’italià Renato Palumbo, i cantaran els mateixos papers que Keri Alkema (Amelia), Piotr Beczala (Riccardo), i Carlos Álvarez (Renato) , el trio format per Maria José Siri, Fabio Sartori i Giovanni Meoni alternant-se amb Marco Carcia.