Dos anys després de l’últim concert a Barcelona, Queen ha tornat a actuar al Palau Sant Jordi davant d’un públic incondicional. Els seguidors troben a faltar Freddy Mercury, però veuen en el vocalista Adam Lambert una bona oportunitat per poder tornar a gaudir dels èxits de la banda. Dos dels fundadors, el guitarrista Brian May i el bateria Roger Taylor, en mantenen l’esperit.

El Palau Sant Jordi ha tornat a vibrar, com fa dos anys, al ritme  de grans clàssics de Queen, com ‘We will rock you’ o ‘We are the champions’. Temes del disc “News of the world”, que ha fet 40 anys i que ara inspira la darrera gira del grup britànic.

Adam Lambert, exconcursant del programa ‘American idol’, afronta el repte difícil de substituir l’enyorat Freddy Mercury, mort el 1991. Ho fa acompanyat de dos dels membres originals: May a la guitarra i Taylor a la bateria. El resultat ha convençut els milers de persones que han tornat a omplir el Sant Jordi. Dissabte ja van actuar a Madrid i encara tenen una dotzena de concerts a la gira europea.

‘Bohemian rhapsody’, la pel·lícula

La gira de Queen per Europa coincideix amb el compte enrere per a l’estrena de la pel·lícula dedicada a Freddy Mercury: ‘Bohemian rhapsody’. Un film biogràfic dirigit per Bryan Singer que repassarà la història de Queen des del 1970, quan Mercury es va ajuntar amb Brian May i Roger Taylor, fins al concert Live Aid el 1985, sis anys abans de la mort del líder de la banda.

L’actor Rami Malek encarnarà Mercury en el que pretén ser, més que una pel·lícula biogràfica, una celebració de la música de Queen.

La pel·lícula i el concert coincideixen amb l’espectacle tribut ‘We love Queen’ que la companyia Yllana fa al Coliseum.