L’edició d’enguany programa petites històries de no més de 15 minuts de durada. Al llarg dels tres dies de festival, s’hi poden veure 18 microespectacles diferents, 14 d’ells inèdits i estrenats exclusivament al festival. La interpretació varia i pot córrer a càrrec d’entre 1 i 4 actors. A més, els grups de persones que hi poden assistir són reduïts i no superen les 20 persones per funció.

Segons els organitzadors, les obres són escrites, dirigides i interpretades per professionals del sector. De fet, el Píndoles aposta per peces originals escollides per una comissió de dramaturgs, amb la pretensió d’esdevenir un referent del microteatre de qualitat a Catalunya.

El festival ha crescut de manera exponencial des de la seva primera edició, el 2015, i, per poder acollir l’augment de públic, se celebra per primera vegada al Castell de Montjuïc. Un espai emblemàtic de Barcelona que brinda més localitzacions i espais, i permet augmentar la programació. El festival és el tret de sortida de la Gira Píndoles que, després de 3 anys d’història, ha fet 70 parades arreu de Catalunya.