El Liceu a la fresca estrena òpera a Nou Barris

‘Il trovatore’ de Verdi enceta la tercera edició d’un programa que descentralitza els espectacles arreu de la ciutat

Nou Barris acull per primera vegada un espectacle d'òpera, en el marc del programa Liceu a la fresca. La peça triada és 'Il trovatore', de Verdi, que es va estrenar al teatre de la Rambla el 18 de juliol i que ara s'emet de manera simultània a espais públics de 166 municipis de l'Estat i d'Andorra. Quatre d'aquests llocs són a la ciutat: Nou Barris, Sant Martí, el Raval i l'Arc de Triomf.

Per segon any consecutiu, el Liceu a la fresca es trasllada més enllà del teatre de la Rambla, i porta l'òpera fora de l'edifici. Un senyal de televisió -visible en espais públics a través de pantalles gegants- ha dut l'òpera de Verdi 'Il trovatore' a 166 punts de l'exterior de la sala.

Segons ha explicat el conseller tècnic de Nou Barris, Carles Izquierdo, l'experiència a Nou Barris busca "descentralitzar més actes culturals importants de ciutat cap a districtes de la perifèria". Izquierdo detalla que fan això "per donar aquesta qualitat i aquest punt de més a aquestes zones de Barcelona que tradicionalment han estat una mica oblidades". Segons Roger Guasch, director general del Liceu, el programa d'òpera a la fresca "vol trencar la barrera mental, que només es mental, que el Liceu és car i elitista".

Òpera inspirada en Goya

'Il trovatore' de Verdi es va estrenar al teatre del Liceu el passat 18 de juliol. L'òpera que s'ha representat aquest divendres tracta aspectes relacionats amb els conflictes i s'inspira en la Guerra del Francès. Per fer-ho, en l'escenografia s'hi incorpora la projecció de pintures i gravats de Goya, alguns dels famosos 'Desastres de la guerra'. De fet, tota l'acció es desenvolupa sota la mirada del pintor, que interpreta l'actor Carles Canut.