MIQUEL CABAL, director adjunt de l'Heliogàbal "Evidentment hem de deixar clar que celebrem aquesta nova normativa, que de moment només afecta bars i restaurants. Esperem que en el futur s'acabi ampliant a altres espais i que Barcelona no impedeixi la realització de concerts per motius fins ara una mica incomprensibles i que es pugui viure la música a tot arreu." HÉCTOR PANIZO, portaveu de Gràcia cap a On Vas? "Creiem que es colaran i es filtraran tot tipus d'activitats, de restaurants, bars, que oferiran serveis destinats al turisme en general, fet que massificarem. I no se'ns escapa que a Ciutat Vella puguin aparèixer tablaos flamencos no destinats al barri fomentats per una activitat exlclusiva a turistes."

Perquè la música en directe torni a sonar a l’Heliogàbal, el local haurà de fer algunes reformes. Per exemple, habilitar una rampa d’entrada i fer que la porta de sortida s’obri cap enfora i així facilitar l‘evacuació en cas d’emergència. El cost d’aquestes obres se sumen ara a les quatre multes que arrosseguen per excés d’aforament. Els responsables de l’Heliogàbal estimen que el cost de tot plegat puja als 25.000 euros, una quantitat que, segons el director adjunt, Miquel Cabal, és inassumible. “Els tres mesos d’inactivitat ens ha evocat a la ruïna més absoluta, de fet, hem hagut d’acomiadar la meitat del personal”, assegura.

Per poder afrontar aquests quantitats, han organitzat un concert per recollir fons. Serà el proper 5 de maig a la Sala Razzmatazz amb la participació de Mishima, Za! i Pony Bravo. Les entrades costaran 15 euros, però qui ho vulgui podrà pagar més per ajudar la causa. Cabal també ha assegurat que “lluitaran contra la percepció que la música en directe provoca molèsties”.

Els veïns, en canvi, ho veuen d’una altra manera. Després de l’anunci aquest dilluns de modificar la normativa per permetre que els bars, restaurants i cafeteries puguin acollir música en directe, el portaveu de la plataforma Gràcia cap a On Vas?, Héctor Panizo, diu que estan a favor de fomentar la cultura, però temen que la situació se’n pugui anar de les mans. “Creiem que es filtraran tot tipus d’activitats, de restaurants, bars, que oferiran serveis destinats al turisme en general, fet que provocarà una massificació. I no se’ns escapa que a Ciutat Vella puguin aparèixer tablaos flamencos no destinats al barri i fomentats per una activitat exclusiva per a turistes”. Panizo també ha explicat que a Gràcia ja hi ha més de 570 bars, restaurants i cafeteries i ha alertat de les conseqüències que pot tenir per als veïns si els concerts coincideixen els mateixos dies.