Albert Llanas Rich s’ha mostrat molt satisfet, en una entrevista a BTV, de la feina que es du a terme al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que aquest any celebra el 130è anviersari.

Llanas ha explicat que aquesta institució té 70 professors i 540 estudiants, dels quals, diu, hi ha de dues tipologies diferents: els que s’hi volen dedicar professionalment després dels sis anys d’estudis aquí (“són alumnes que acabaran i s’especialitzaran en el món de la música”) i un altre grup que no arribarà a fer-ho. “Podran ser uns grans polítics, periodistes, metges, presentadors de televisió… [però no músics]. Per nosaltres és important acollir tots dos tipus d’estudiants.”

Segons el director, el conservatori es basa en la música clàssica contemporània i permet especialitzar-se en un dels 25 instruments que ofereixen. També ha explicat que el gran nombre d’alumnes i de professors que hi ha facilita la formació de grups musicals diferents.

Llanas també ha dit que per accedir al Conservatori s’ha de superar una prova de nivell, ja que per estudiar-hi s’han de tenir uns coneixements previs. També ha afirmat que el 2001 van deixar d’oferir estudis superiors: “En aquell moment ho vam viure malament però hem intentat veure-ho com una oportunitat i estem obtenint quotes d’èxit acceptables”, admet.

Músics il·lustres com Pau Casals van estudiar al Conservatori de Barcelona, igual que Josep Rodoreda, autor del ‘Virolai’ de Montserrat, o Antoni Nicolau, que també va dirigir el centre durant 25 anys.

Llanas també ha parlat de la iniciativa del govern municipal per tal que es facin més concerts en directe a les sales petites de la ciutat i l’ha qualificat d’ “excel·lent, igual que tot el que potenciï que la música arribi a com més ciutadans millor”.