La llavor del llibre es va plantar en una aula de matemàtiques quan Marcos Chicot era un jove de 17 anys i la mestra va assegurar que a l'època de Pitàgores es desconeixien els decimals del número pi. 'El asesinato de Pitágoras' parla de pi i de la figura del gran mestre grec. MARCOS CHICOT, escriptor "Quería resucitar a Pitágoras porque me parecía uno de los personajes más interesantes y también más desconocidos de la historia, con un gran poder intelectual, político en su época pero que también influyó en la cultura posterior y del que no se sabe prácticamente nada." Chicot va dedicar un any sencer a la investigació, però les fonts documentals sobre Pitàgores són escasses i sovint contradictòries. Per això, dins la novel·la hi ha rigor històric, però també episodis que responen únicament a la imaginació de l'autor. MARCOS CHICOT, escriptor "Este libro es ante todo un thriller. Está lo negro, porque hay una historia de crímenes y asesinatos, tiene también su tensión romántica desde el principio hasta el final, pero yo diría que ante todo es un thriller, que fusiona muchos elementos y que al final nos dibuja un cuadro de la época, las intrigas políticas, la guerra y el cuadro del pensamiento de Pitágoras, qué es lo que pensaba, qué es lo que hacía, qué es lo que quería." La novel·la arrenca amb un Pitàgores veterà, que està a punt de triar un successor entre els seus deixebles, i aquests comencen a ser assassinats. Una història que de moment ha captivat els lectors a Internet. MARCOS CHICOT, escriptor "Para las editoriales está bien porque tienen un montón de lectores, que, de algún modo, trabajan para ellos filtrando entre un montón de novelas, entre las 70.000 novelas que hay actualmente en Internet, con lo cual las editoriales se fijan en esa novela, se la leen y, si les gusta, la publican." 'El asesinato de Pitágoras' ja té assegurada la continuïtat. La segona part es titula 'La hermandad' i es publicarà el 2014.

‘El asesinato de Pitágoras’ va ser finalista al Premi Planeta, però l’impuls definitiu per a la novel·la ha estat la gran rebuda que ha tingut a Internet, fet que va despertar l’interès de diverses editorials. Finalment, Duomo és l’editorial que ha publicat la novel·la i des d’aquest octubre es pot trobar a les llibreries.

Un enigma de l’antiguitat

El gran mestre grec Pitàgores està a punt de triar successor entre els seus deixebles quan a la comunitat s’inicien una sèrie d’assassinats. Rere els crims s’amaga una ment tan privilegiada com la del mateix Pitàgores. La filla del filosòf, Ariadna, i l’investigador egipci Akenon seran els encarregats de trobar-ne l’assassí.

L’escriptor Marcos Chicot ha dedicat un any a documentar-se i dos a escriure aquest homenatge a Pitàgoras. Però les fonts documentals sobre Pitàgores són escasses i sovint contradictòries. Per això, dins la novel·la hi ha rigor històric, però també episodis que responen únicament a la imaginació de l’autor.

Barreja de gèneres

El llibre és una novel·la negra amb ingredients d’altres gèneres. També es pot considerar una novel·la històrica, però també hi ha una història d’amor i espai per aprofundir en alguns dels grans descobriments de Pitàgores.

Marcos Chicot ja té a punt la segona part d”El asesinato de Pitagoras’, es diu ‘La Hermandad’ i es publicarà l’any vinent.