‘Astèrix i els pictes’ és la darrera aventura dels irreductibles gals, la primera en què ja no participa Albert Uderzo, el dibuixant que juntament amb René Goscinny va iniciar la sèrie el 1959. En l’aventura, els gals descobriran una nova cultura i un poble amb tradicions pròpies, Escòcia.

Es tracta de la 35a aventura de la nissaga, des que el 1959 René Goscinny i Albert Uderzo van publicar ‘Astèrix el gal’. Des de llavors els herois gals han viatjat per mig món, en aventures tan conegudes com ‘Astèrix i Cleòpatra’, ‘Els llorers del Cèsar’ o ‘Astèrix als Jocs Olímpics’. Aquesta és la primera de les aventures sense l’il·lustrador Albert Uderzo, que als seus 86 anys ha orientat l’aventura i n’ha dibuixat la portada. L’il·lustrador Didier Conrad i el guionista Jean-Yves Ferri prenen en aquest còmic el relleu del mític dibuixant.

El mateix Uderzo i la filla de Goscinny, Anne, van apadrinar aquesta nova aventura, en què els gals creuen el canal de la Mànega per visitar la terra dels pictes, Escòcia. Allà descobriran els secrets del whisky, els esports tradicionals i els fonaments del mur d’Adrià.

Salvat, editora de totes les aventures d’Astèrix, n’ha fet un llançament de 170.000 exemplars en castellà i de 25.000 en català. El còmic està disponible a les llibreries barcelonines des del 24 d’octubre. Les aventures d’Astèrix han aconseguit vendre més de 350 milions d’exemplars a tot el món.