Algunes de les imatges pertanyen a fotògrafs de prestigi, com Francesc Català-Roca, Pepe Encinas o José Antonio Sancho. Ens ensenyen com era la façana marítima no fa gaire, als anys 70, el Poblenou i les seves xemeneies, o Vallvidrera i el seu túnel en construcció cap al Tibidabo, que de lluny s’assembla a unes runes romanes.

Recordar la història darrere cada fotografia

A la Fundació Setba solen ser generosos amb les explicacions. Per exemple, recordaran la història una mica tèrbola que hi ha darrere l’incendi dels magatzems de l’Àliga, a la plaça de la Universitat. Pertanyien a l’empresari Muñoz Ramonet, el propietari del Palauet Muntaner. “Havia demanat a l’Ajuntament el dret de destruir el magatzem per fer una obra nova”, explica Cristina Sempere, responsable de les exposicions. “L’Ajuntament no li va donar aquest permís, ja que l’edifici era classificat com històric. Muñoz Ramonet va contractar una pòlissa d’assegurances i al cap d’un mes l’edifici va cremar.”

Aquesta exposició complementa la de l’artista Roser Solano, que també té a veure amb l’arquitectura, sobre la construcció i la desconstrucció.