Ferran Adrià i Juli Soler han presentat aquest divendres el projecte d‘ElBulli1846 a la seu de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. S’ha triat aquest espai perquè els dos cuiners cedeixen els terrenys i els edificis on es desenvoluparà aquest equipament a la Generalitat. Es tracta d’una donació perquè esdevingui un projecte públic i quedi en un futur pel país. Tota la inversió, els 9 milions d’euros i la gestió de l’equipament, anirà a càrrec de la Fundació Bulli. El Govern català ha impulsat un projecte de Llei per declarar elBulli1846 com una actuació d’interès públic de primer ordre que permet excepcionalment autoritzar obres a l’interior del Parc Natural del Cap de Creus. Segons la Generalitat, el projecte garantirà “la seva curosa integració paisatgística” en l’entorn del parc.

El Bulli tornarà a servir plats

El projecte d’Adrià té previst obrir un espai de recerca gastronòmica en què 30 creatius es tancaran vuit mesos l’any per experimentar amb ingredients, textures i fogons. Aquests cuiners seran els encarregats de reobrir l’antic Bulli durant 20 dies l’any. Es reformarà el restaurant on s’hi podrà fer una degustació de les novetats culinàries amb què han treballat durant aquests mesos els cuiners. El funcionament serà diferent a l’antiga etapa de l’establiment. Un 50% de les places seran gratuïtes i s’atorgaran a partir d’un sorteig. L’altre 50% que accedeixi al restaurant haurà de pagar.