FRANCESC GIL, director del Museu de la Xocolata "És un projecte que va tenir el Gremi de Pastissera de la Província de Barcelona amb l'objectiu de reivindicar la tradició artística de la pastisseria catalana amb figures de xocolata i fomentar el consum racional i de qualitat." "El museu té set àmbits que parlen de com el cacau va arribar a Europa combinat amb interactius i tecnologia moderna per fer la visita més àgil. Sens dubte, l'element diferencial que sorpèn al visitant són les figures de xocolata, que són espectaculars." "Les xifres de visitants estan superant les previsions més optimistes. Inicialment el museu tenia uns 20.000 visitants i aquest any en què fem el 10è aniversari, la xifra arriba als 150.000 visitants."

El Gremi de Pastisseria de Barcelona va impulsar l’any 2000 la creació del Museu de la Xocolata. Aquest equipament permet fer un recorregut pels orígens de la xocolata i descobrir la tradició pastissera en l’elaboració de figures. En parlem amb Francesc Gil, el director del museu més dolç de Barcelona.