El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha mantingut la versió del consistori, que no s’ha prohibit el rodatge d’unes escenes de la sèrie històrica ‘Isabel’ a la ciutat. Ciurana ha puntualitzat que es va donar permís a la productora per gravar en els carrers del Gòtic i a la mateixa plaça del Rei. Ara bé, el Museu d’Història de Barcelona va demanar que ni es pengesin banderoles a la façana ni es veiessin figurants als balcons de l’edifici. Ciurana ha recordat que es tracta d’un fonament tècnic que s’aplica des de 2007.

Els grups municipals del PSC i el PP han retret que la decisió es prengués en funció del contingut de la sèrie. Ciurana ho ha negat assegurant que “no ens llegim els guions de tots els rodatges que tenen lloc a al ciutat”. El tinent d’alcalde ha reiterat que no s’ha fet cap excepció amb el cas d”Isabel’. A tall d’exemple, ha explicat que la producció catalana ‘Serrallonga’ va demanar rodar una escena a la plaça del Rei en què es cometia una execució. Per enregistrar la imatge de figurants mirant pel balcó, la productora va buscar una altra localització i, un cop editada l’escena, va simular que tot es produia en el mateix espai.

La polèmica es va estendre quan el PP i Ciutadans van denunciar que havia prevalgut un criteri ideològic fins al punt que la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola va denunciar davant la fiscalia el director de Patrimoni, Museus i Arxiu de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, per “presumpta prevaricació”. L’oposició ha coincidit que el cas ha repercutit negativament en la imatge de la ciutat.

Què demana Barcelona Film Comission?

Durant la comissió s’han creuat frases sobre si el consistori s’havia basat en el guió per autoritzar o no el rodatge de la sèrie de Televisió Espanyola. Tots els rodatges que es fan a Barcelona han de sol·licitar l’ús de l’espai públic a Barcelona Film Comission. El formulari de petició demana informació sobre la producció, en quines localitzacions es rodarà i durant quins dies. Si que es demana una breu sinopsis de l’escena, però en cap cas cal enviar una còpia del guió perquè la institució doni llum verda o no.