Roser Capdevila estava molt emocionada ahir pel fet que s'inaugurés una mostra sobre la seva vida i obra. També pletòrica guiant amics, periodistes i representants institucionals pel breu però revelador recorregut que proposa l'exposició. A través d'una selecció d'originals de cinc de les més de 300 històries que ha publicat l'autora, s'estableix un cert diàleg entre obra i experiència vital. Així, 'Volem una escola més gran' parla de l'estreta vinculació de Capdevila amb les aules, com a mestra de jove, com a defensora de l'escola pública més endavant, i també com a il·lustradora de molts materials docents. MERCÈ ALSINA, cocomissària de l'exposició "Convidem a conèixer tota aquella obra, diguem-ne ingent, tots aquells personatges extraordinaris, que s'amaguen, diríem, darrere del que seria la gran pantalla de Les tres bessones'." En una segona part més íntima, descobrim algunes aficions de Roser Capdevila, entre les quals destaca la de reciclar cartró per inventar tota mena de regals per a familiars i amics. ROSER CAPDEVILA, il·lustradora "A vegades m'he de frenar, perquè m'ompliria de caixes... perquè em trenca el cor veure com es llença el paper i el cartró... bé, i tantes coses..." Inevitablement, hi ha també espai dedciat a la seva creació més exitosa i internacional, 'Les tres bessones'.

La mostra presenta una selecció d’alguns dels contes més representatius de l’obra de Roser Capdevila per un recorregut dividit en 11 seccions, referides a les diferents etapes de la trajectòria de la il·lustradora catalana. A més, l’exposició disposa de diaris i llibretes d’apunts de la dibuixant cedits pels seus familiars i amics, fet que contribueix a donar una visió més personal a la seva obra.

L’exposició està comissariada per l’arquitecta Anna Batet i la crítica d’art Mercè Alsina, que parlen de Roser Capdevila com una persona “amb uns forts valors ètics i compromesa socialment”. “Llapis i… acció!” es podrà visitar des d’aquest dimarts i fins al 27 d’abril a la Sala 1 del Palau Robert.