El Born Centre de Cultura i Memòria és el punt neuràlgic del festival Llum BCN perquè acull sis exposicions, tres a l’interior i la resta a fora, a la plaça Comercial. Destaca la que es pot veure a les portes de l’equipament: es tracta de l’espectacle ‘Mediterrània, llum i ombra’, que vol ser un homenatge a totes aquelles persones que moren cada dia al Mediterrani, i també als equips de rescat que treballen per salvar vides. Ho plasmen amb espelmes sobre un terra que simula el mar i una llum freda.

Durant les Festes de Santa Eulàlia es poden veure una desena d’espectacles de llum, tots al districte de Ciutat Vella; alguns es faran en equipaments i d’altres, en patis d’edificis emblemàtics. Es tracta de projeccions d’artistes de la llum, a la qual s’uneixen les creacions d’alumnes de les escoles d’art, disseny i arquitectura de la ciutat. Els espectacles estan dirigits a un públic familiar i es poden veure des d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana fins a la mitjanit.

La novetat d’enguany és la presència d’un artista convidat, Josep Maria Civit, creador de l’escenificació ‘Les Laies’ al Palau de la Virreina. La intenció dels organitzadors és ampliar cada any els espais on es facin projeccions perquè són un aparador per als artistes locals i també per als estudiants.