La visita al Monestir de Pedralbes és una tradició que es remunta a la petició de protecció que va demanar la reina Elisenda de Moncada al Consell de Cent, és a dir, l’Ajuntament actual. L’alcaldessa, Ada Colau, juntament amb altres líders municipals i regidors ha encapçalat la comitiva que ha pogut sentir com les monges els cantaven els ‘Goigs de Santa Eulàlia’ i també els han posat al dia sobre les tasques de restauració que s’està fent al Monestir de Pedralbes, gràcies a la taxa turística que l’Ajuntament recapta. En la rebuda posterior que han fet les monges, aquestes han aprofitat per agrair els regidors els suport econòmic al monestir i que aquest vagi més enllà.
La visita també preveu un moment més dolç amb l’esmorzar que ofereixen les monges clarisses amb un producte estrella, el mató que les religioses elaboren segons una recepta secreta de la mare abadessa.
La festa de santa Eulàlia, cada vespre i fins diumenge, oferirà al centre de Ciutat Vella diferents itineraris en el marc del festival Llum BCN. No faltaran altres activitats populars com els gegants, el correfoc o els castells.