No era una competició, però en alguns moments ho semblava. Duel saxofònic entre Pierre Louis Cas, dels Pink Turtle, i Xavier Figuerola, de la Barcelona Jazz Orquestra. La idea d'ajuntar les dues bandes va néixer al País Basc. DANI ALONSO, director de la Barcelona Jazz Orquestra. "Vam estar tocant al festival de jazz Vitòria i vam trobar els Pink Turtle. Els va semblar un grup fantàstic i els vam voler portar a Barcelona." Dit i fet. El resultat és una fusió de swing i jazz amb segell parisenc i català. La Barcelona Jazz Orquestra és la Big Band més antiga del país i acaba de tornar de Nova York, després d'actuar al Lincoln Center. "Anar a la meca, al lloc més important de jazz del món és una passada." En alguns moments a l'escenari hi van coincidir fins a 23 músics. Estaven tan atapeïts que calia una lupa per trobar-hi Joan Chamorro, ben discret, darrere, tocant el saxo baríton. Ja en solitari, els Pink Turple van versionar èxits de tota mena i gèneres, com el 'Highway to hell' dels ACDC. Amb aquesta actuació el festival Mas i Mas tanca el cicle de concerts a la Sala Apolo. L'organització valora positivament la incorporació de l'espai al festival i espera repetir-lo de cara a l'edició de l'any vinent. Us ho ha explicat des de la sala Apolo, Roger Escapa.
La relació entre els francesos Pink Turtle i la Barcelona Jazz Orquestra va néixer al País Basc, després que les dues formacions coincidissin al Festival de Jazz de Vitòria. El director de la formació catalana, Dani Alonso, ha explicat que de seguida van veure que havien de portar la banda parisenca a Barcelona. Els Pink Turtle fan una proposta de jazz i swing animada en què combinen l’humor amb versions conegudes de pop-rock. En l’espectacle conjunt amb la Barcelona Jazz Orquestra han tocat temes com el ‘Highway to hell’, dels ACDC; ‘Hey Jude’, dels Beatles, o el ‘Get up, stand up’ the Bob Marley. Entre els músics hi havia Joan Chamorro, que toca el saxo baríton amb la banda catalana.
La Barcelona Jazz Orquestra és la Big Band més antiga del país i acaba de tornar de Nova York, després d’actuar al Lincoln Center, tota una fita històrica, segons Alonso: “És com anar a la meca, al lloc més important de jazz del món. És una passada!” Amb aquesta actuació el Mas i Mas Festival tanca el cicle de concerts a la Sala Apolo. L’organització valora positivament la incorporació de l’espai al festival i espera repetir l’experiència de cara a l’edició de l’any vinent.