Vestits com faraons de l'Antic Egipte i il·luminats amb un focus que semblava el sol per fer honor al fundador de l'orquestra, el músic difunt Sun Ra. Marshall Allen, l'actual líder de la banda, continua brillant amb 89 anys. Fa gairebé dues dècades que es va posar al capdavant de l'orquestra, després de la mort de Sun Ra. El resultat és una proposta jazzística plena de fantasia, surrealisme i ciència-ficció. MARSHALL ALLEN, director de la Sun Ra Arkestra "Espero transmetre les vibracions a la gent, fer-la feliç i projectar la música. Si em sento bé amb la música estic segur que encara puc oferir moltes coses." Allen és prolífic i pioner. Toca prop d'una desena d'instruments i malgrat l'avançada edat encara s'atreveix a cantar. Ha calgut esperar nou anys per tornar a veure la Sun Ra Arkestra a Barcelona. La veteraníssima, però, banda no acaba aquí el seu periple. La gira octogenària continua amb concerts a Londres, Itàlia i els Estat Units. Us ho ha explicat des de la sala Apolo, Roger Escapa.

La Sun Ra Arkestra va néixer a mitjan cinquanta de bracet de la música de Sun Ra. Des de bon començament va presentar una proposta jazzística pionera  plena de fantasia, surrealisme i ciència-ficció. La prova més cridanera és que la banda va vestida com autèntics faraons de l’antic Egipte.

Marshall Allen, l’actual líder de la banda, va agafar-ne les regnes poc després de la mort de Sun Ra, fa gairebé vint anys. Allen continua en actiu als 89 anys. Es tracta d’un músic prolífic capaç de tocar deu instruments. “Espero transmetre les vibracions a la gent, fer-la feliç i projectar la música. Si jo em sento bé amb la música estic segur que encara puc oferir moltes coses a la gent”, explica el músic.

La Sun Ra Arkestra ha tornat a Barcelona nou anys després que ho fes per última vegada al Teatre Lliure. La veteraníssima banda, però, no acaba aquí el seu periple, ja que té programats concerts ben aviat a Londres, Itàlia i els Estats Units.