Es mossega les ungles nerviós. Compte enrere en l'entrega de premis. Els participants de la plaça de la Farga tenen clar qui guanyarà. "Ho tenim guanyat! Ho veig xupat." "Estem nerviosos. Tenim un dia mogut, ja em veieu." Els més petits fan cara de no entendre res. Uns segons més tard, veredicte final i esclat d'alegria de la comissió de la plaça de la Farga. DANIEL CATALÀ, president de la Comissió de festes de la plaça de la Farga "Sublim, com cada any que reps un premi d'aquesta embargadura. Hi havia molta feina, moltes tonelades de cartró i pintura." És el segon any consecutiu que la plaça de la Farga s'endú el premi. Enguany amb una decoració veneciana monumental, que cuida tots els detalls. Especialment els canals de la ciutat italiana. JOSEP RAFEL COLOMINAS Comissió de Festes Plaça de la Farga "Vul felicitar l'institut Italià de cultura de Barcelona, que ens ha donat un cop de mà." Els veïns de l'Alcolea de Dalt han celebrat el segon premi amb cava. Els protagonistes del carrer engalanat d'aquest any, els àliens. MARGARIDA ALSIN, Comissió de Festes Alcolea de Dalt "Sempre treballes per quedar primers, però som segons i estem contents." En els concursos no hi ha alegries sense tristeses. Per a alguns, la tarda ha estat amarga: llàgrimes de decepció. A Sants els barrets venecians estan de moda.

Els veïns de la plaça de la Farga s’han tornat a proclamar vencedors del concurs de guarniments de la Festa Major. Si l’any passat ho van aconseguir amb la recreació amb tot detall d’una mina, aquest cop ha estat gràcies als canals i les góndoles de Venècia. La plaça ha trepitjat el podi per tercer any consecutiu, el 2011 ja es va emportar el segon premi.

El carrer d’Alcolea de Dalt ha recuperat una plaça entre els més ben guarnits. Entre el 2007 i el 2009 va guanyar el primer premi i el 2010 es va quedar en tercera posició. Enguany ha aconseguit el segon lloc amb criatures arribades d’altres planetes de la galàxia.

En tercer lloc, ha quedat el carrer de Finlàndia. Enguany, han triat un mercat àrab. Els veïns han pujat una posició respecte al resultat de l’any passat. Així, s’han tornat a classificar entre els tres primers, després de ser els guanyadors de 2010.

Aquesta és la classificació dels carrers guarnits de la Festa Major de Sants 2013:

1. Plaça de la Farga.

2. Carrer d’Alcolea de Dalt.

3. Carrer de Finlàndia.

4. Carrer de Valladolid.

5. Carrer de Galileu.

6. Carrer del Guadiana.

7. Carrer d’Alcolea de Baix.

8. Carrer de Rosés – Casa Gran.

9. Carrer de Sagunt.

10. Carrer de Santa Cecília.

11. Carrer de Canalejas.

12. Carrer del Vallespir de Baix.

13. Carrer del Vallespir de Dalt.

14. Carrer de Robrenyo.

15. Carrers de Masnou i Premià.