El 2018 hem vist la primera dona dirigint l’Institut Ramon Llull (Iolanda Batallé), la primera dona dirigint el CCCB (Judit Carrera) i la primera directora artística de Fira Tàrrega (Anna Giribet). Tenim nous directors al Liceu (Víctor Garcia de Gomar) i L’Auditori (Robert Brufau) i ara falta saber què passarà amb altres espais com el Teatre Lliure, l’Arts Santa Mònica o la Fabra i Coats, que acaba de convocar un concurs públic.

Les xifres dels museus barcelonins el 2018

L’Institut de Cultura de Barcelona ha presentat les dades provisionals d’assistència als museus municipals de la ciutat i es detecta una pèrdua de 145.100 visitants respecte l’any anterior.

Al mateix temps, l’Instituto Coordenadas ha presentat un informe amb dades comparatives entre els museus d’art de Barcelona i Madrid. El conjunt dels 4 grans museus madrilenys (Reina Sofia, Prado, Thyssen, CaixaForum) dobla el nombre de visitants dels 6 centres artístics més importants de Barcelona (Picasso, MNAC, CaixaForum, CCCB, Miró, Macba).

Cap museu d’art està entre les cinc atraccions turístiques més visitades de la nostra ciutat i el Born Centre de Cultura i Memòria ha estat el centre museístic més visitat amb 1.140.109 usuaris.