Segons Concha, el referent en el món de l’animació a Europa és França, però “Barcelona té tradició de dibuix, disseny gràfic i pintura” i això es vol aprofitar per convertir la ciutat en un punt d’atracció de la indústria del sector. El director del festival NonStop Barcelona Animació -que comença aquest dimecres- considera que la ciutat té els ingredients bàsics per posicionar-se en aquest sentit, amb escoles i professionals, però abans s’haurà de definir i “fer una proposta original i diferent, sense copiar a ningú”. Segons ell, la indústria al país està centrada sobretot en les sèries i no tant en les pel·lícules, en què la producció no és tan abundant.

El festival NonStop Barcelona Animació espera atreure unes 3.000 persones, el doble que l’edició de l’any passat. Els visitants podran veure, a diferents sales, curtmetratges, llargmetratges, assistir a conferències i veure la classe magistral que impartirà Jordi Grangel, codirector de Grangel Studio, que ha treballat per a Tim Burton amb ‘La núvia cadàver’, de la productora Warner Bros, i ‘Hotel Transylvania’, de Sony Animation.

El Cartoon 360, a Barcelona

De l’1 al 3 de juny se celebrarà per primera vegada a la ciutat -al CCCB- el Cartoon 360 on es presentaran projectes d’animació de sèries i pel·lícules, prèviament preseleccionades, que busquen la complicitat dels experts per desenvolupar-les. El certamen internacional ha seleccionat set produccions catalanes -‘The memets’, ‘Misha, the purple cat’, ‘Isi’, ‘Troubling monsters’, ‘Mutant busters’, ‘Mironins’ i ‘Lara Transmedia’- que exhibiran al públic les seves propostes.